Werken met onderaannemers

Werken met onderaannemers blog

Het is geen publiek geheim dat de loonskost in België een van de hoogste is van heel Europa. Daarom kiezen aannemers tegenwoordig steeds meer om te werken met onderaannemers
Maar waarom kiezen ze hiervoor? Simpel, omdat het heel wat voordelen met zich meebrengt.

Ziekteverzuim

Denk maar eens aan het ziekteverzuim in België. In 2018 was een gemiddelde werknemer 12,6 (!!) dagen ziek. Dit kost de werkgever een pak geld. Als een onderaannemer ziek valt dan zijn er geen kosten voor de werkgever.

Bron: https://www.sdworx.be/nl-be/pers/2018/2018-02-15-ziekteverzuim-belgische-werknemers-neemt-laatste-tien-jaar-fors-toe

Loonskost

Zoals reeds gezegd behoren we met onze loonskost hier in België bij de slechtste leerlingen van de klas in Europa. Een arbeider kost de werkgever gemiddeld 39,7 euro per uur. Je zou voor minder overwegen om met onderaannemers te werken.

Personeelstekort

Bouwbedrijven ondervinden steeds meer problemen bij het invullen van de vacatures. Vaak blijven deze vacatures maanden openstaan waardoor ze achter de feiten lopen met hun goedgekeurde offertes, want ze hebben niet genoeg mankracht om hun werven af te werken. Als een aannemer de keuze maakt om met onderaannemers te werken dan moeten ze niet wachten en kunnen ze vaak meteen aan de slag.

Dure opleiding

Nieuwe arbeiders binnen het bedrijf moet vaak nog worden opgeleid, wat geld en tijd kost. Dit is niet het geval bij onderaannemers. Zijn zijn zelfstandige vakmensen die reeds jaren ervaring hebben binnen hun stiel.

Extra werk dankzij onderaannemer

Aannemers kunnen extra offertes binnenhalen wanneer ze werken uitbesteden aan onderaannemers waardoor ze hun omzet zien stijgen.

Flexibiliteit

Aannemers zijn niet meer afhankelijk van de drukke/minder drukke periodes doorheen het jaar. Ze kunnen zich flexibeler gaan opstellen doorheen het jaar. Zien ze de bomen door het bos niet meer tijdens een drukke periode? Dan kunnen ze beroep doen op onderaannemers om hen uit de nood te helpen. Hebben ze een kalme periode? Dan hoeven ze geen beroep te doen op onderaannemers. 

 

Zoals je kan zien zijn er enorm veel voordelen om met onderaannemers te werken. Ben je reeds overtuigd of was je al overtuigd om met een onderaannemer te werken? Vraag dan hieronder geheel vrijblijvend je afspraak aan en wij komen tot bij u thuis, tot op het bureel of tot op de werf om te kijken hoe wij u kunnen helpen in de zoektocht naar een onderaannemer. Tot snel!

Vraag uw afspraak aan